Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα καλύτερα Java Tutorials στα Ελληνικά!


Ελληνικά Java Tutorials

Τελικά το ελληνικό Internet δεν είναι φτωχό από Java Tutorials. Με μία απλή αναζήτηση στο google βρήκα αρκετά μαθήματα για Java, κυρίως από πανεπιστήμια. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:


  1. Java Tutorial. Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εκτενές μάθημα για τη Java που ξεφεύγει από το επίπεδο του αρχάριου. Είναι διαθέσιμο και σε doc μεγέθους 153 σελίδων.
  2. Εισαγωγή στη Java. Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διαφάνειας από το αντίστοιχο μάθημα του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου. Κυρίως για αρχάριους.
  3. Προγραμματισμός Java. Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διαφάνειες για το μάθημα του προγραμματισμού με Java. Κάπως περιληπτικές αλλά με πολλά παραδείγματα κώδικα. Περιέχει και πιο προχωρημένα θέματα.
  4. Προγραμματισμός με Java. Από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαφάνειες από το αντίστοιχο μάθημα. Καλύπτουν αρκετά θέματα.
  5. Οντοκεντρικός Προγραμματισμός (Java). Από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Διαφάνειες για το αντίστοιχο μάθημα. Καλύπτουν πολλά θέματα αλλά είναι πολύ περιληπτικές. Για τα εργαστήρια του ίδιου μαθήματος υπάρχουν εδώ διαφάνειες για τα APIs SWING και ΑWT για προγραμματισμός γραφικών εφαρμογών Java.
  6. Προγραμματισμός σε Java. Περιληπτικά άρθρα για διάφορα θέματα της Java για αντίστοιχο μάθημα της ΑΣΣΟΕ. Ορισμένα από τα links δεν έχουν καθόλου περιεχόμενο.
  7. Java CGI Howto. Aπό το Hellenic Linux User Group. Eξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε τη Java στο να γράφετε προγράμματα CGI. Αρκετά παλίο (1998).
  8. Java Tutorials. Από το Κέντρο ΠΛΗΝΕΤ Ν. Φλώρινας. Διάφορα tutorial για την Java αλλά και για πολλές άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Για αρχάριους άλλά πολύ καλή προσπάθεια.
  9. Java AWT. Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διαφάνεις για το API δημιουργίας γραφικών εφαρμογών σε Java για το μάθημα Human – Computer Interaction.
  10. Μάθετε τη Γλώσσα Προγραμματισμού Java. Και αυτό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το μάθημα Computer Networks & Telematics. Για αρχάριους σε Applets.
  11. Εισαγωγή στη Java. Από τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, μέλος της κοινότητας λογισμικού ανοιχτού κώδικα (ellak). Πολύ καλές σημειώσεις για εισαγωγή στη Java (και λίγο παραπέρα), το προτείνω σε όποιον είναι αρχάριος και δεν ξέρει από που να αρχίσει. Είναι σε αρχείο PDF 71 σελίδων.
  12. JHUG Tutorials. Κείμενα/βοηθήμτα πάνω σε συγκεκριμένα θέματα στη Java, κυρίως για αρχάριους. Τα περισσότερα είναι παλία (2002). Από την Java Hellenic User Group (JHUG).
  13. Papo’s Log. Blog του ιδρυτικού μέλους της JHUG, Πάρι Αποστολόπουλου. Είναι Blog γενικού περιεχομένου όπου όμως μπορείτε να βρείτε χρήσιμα java tutorials πάνω σε συγκεκριμένα θέματα (π.χ. έγκατάστηση Apach Ant σε Windows).
  14. Οδηγός Netbeans. Από το μέλλος της κοινότητας Netbeans, Σπύρο Γκεζερλή. Ένας σύντομος οδηγός για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Netbeans. Για πολύ αρχάριους.
  15. Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός και Τεχνολογία Λογισμικού. Από το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας. Πολύ καλά και πλήρη tutorials για τα βασικά της Java, τη σχέση της UML με την Java καθώς και πολύ καλές σημειώσεις για Servlets και JSPs.
Αυτά είναι λοιπόν. Αν ξέρει κανείς και άλλα που δεν έχω συμπεριλάβει στη λίστα ας μου τα στείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου